Harrastajalle

SUP-lautailu on mukava ja monipuolinen harrastus, joka soveltuu lähes kenelle tahansa. Lautoja on saatavilla hyvin eri kokoisina ja eri kantavuuksilla mahdollistaen lajin harrastamisen monille.

Suomen valtava sisävesien määrä ja 4600 kilometrin merenrantaviiva tarjoaa paljon mahdollisuuksia SUP-lautailuun. Lajin omaksumisen helppous tuli esiin Luonnonvarakeskuksen vuonna 2022 julkaisemassa ulkoilututkimuksessa, jonka mukaan SUP-lautailua harrasti vuonna 2020 aikuisväestöstä 11,7 %. Se tarkoittaa noin puolta miljoonaa SUP-harrastajaa.

Olemme koonneet tälle sivulle muutamia vinkkejä lajin harrastajille. Jos innostut melomaan enemmänkin, niin kannattaa osallistua tonnarihaasteeseen, jossa tavoitteena on meloa vuoden aikana tuhat kilometriä.

Linkkejä SUP-lautailun harrastajille:

SUP-retkikohteet Suomessa – Tämä Facebook-ryhmä on suunnattu erityisesti retkeileville ja pidempääkin matkaa meloville SUP-harrastajille. Tarkoituksena on koota yhteen paikkaan selkeästi erilaisia SUP-retkireittejä ja -kohteita Suomessa.

Tulikartta – Tulikartta-sivusto tarjoaa tietoa Suomen tulentekopaikoista ja niiden sijainneista. Palvelussa on tietoja yksittäisistä nuotiopaikoista-, varaustupiin. Suurin painopiste kaupunkien läheisyydestä löytyvät retkeilykohteet ja niiden varustelutasot. Täältä löydät inspiraatiota tuleville SUP-retkillesi.