Tapahtumat

Finnish SUP Cup #2 Ahvenisto/Hämeenlinna tapahtumaraportti

10.6 sunnuntaina kilpailtiin Finnish SUP Cupin toinen osakilpailu Ahveniston olympiapuistossa. Kilpailimme pienellä järvellä joka kyllä palveli tämän tyylisiä lajeja hyvin. Lajeina oli n.200m Sprint ja Technical Race.

200m Sprint

Aloitimme 200m Sprintillä. Matka taisi olla aikojen ja Thomaksen gps-mittauksen perusteella jonkin verran pidempi kuin 200m. Sprinttiin lähdetään paikoillaan laudan päällä seisten. Osallistujia oli sen verran vähän, että kullakin kilpailijalla oli mahdollisuus kahteen suoritukseen kelloa vastaan. Melkein kaikki kilpailijat paransivat aikaansa toisella kierroksella ja erot olivat todella pieniä. Näitä 200m sprinttejä tulee harvemmin harjoiteltua ja olikin huomattavissa, että ensimmäisellä kierroksella kilpailijat sortuivat yli yrittämiseen ja turhaan pakottamiseen mikä rikkoo tekniikan. Toisella kierroksella löytyi tarvittava ”rentous”. Julialle tämä suoritus oli ensimmäinen SUP-kilpailu kokemus ja hyvältähän tekeminen vaikutti.

Jari Laineen 200m Sprintin viimeisiä melan vetoja. Kuva: Eeva Haartio.

 

Technical Race

Technical Racen lähtö- ja maaliviiva oli rannalla. Miehet kiersivät radan kolme ja naiset kaksi kertaa. Kierros piti sisällään neljä poiju käännöstä vedessä ja yhden lipun kierron maissa. Maissa olevan lipun kierto tuo kisaan mukavan lisän ja antaa kilpailijoille oivan ohitus mahdollisuuden.  Erot eivät olleet suuret tässäkään kilpailu muodossa ja radalla nähtiin tiukkaa vääntöä. Hyvä, että Kirsi sai myös puhuttua Ritvan osallistumaan ensimmäiseen Cup kilpailuunsa ja Ritva suoriutuikin haasteesta loistavasti. Hieno ja haastava kilpailumuoto joka nosti hymyn kaikkien kilpailijoiden huulille.

Kirsi Vaulamo kiertämässä lippua rannalla. Kuva: Eeva Haartio.

 

Thomas Fagerström spurttaa kärkeen lähtiessään viimeiselle kierrokselle. Kuva: Eeva Haartio.

 

Tulokset:

200m Sprint, Naiset

  1. Kirsi Vaulamo 1:38:36
  2. Julia Domashenko 1:41:30

200m Sprint, Miehet

  1. Jari Laine 1:09:45
  2. Thomas Fagerström 1:09:71
  3. Vlad Saveliev 1:12:01

Technical Race, Naiset

  1. Ritva Eskelinen 22:10
  2. Kirsi Vaulamo 22:18

Technical Race, Miehet

  1. Thomas Fagerström 21:48
  2. Jari Laine 21:58
  3. Vlad Saveliev 23:08

Kilpailun jälkeen testailtiin vähän ristiin lautoja ja vaihdettiin mietteitä. Näissä tapahtumissa on aina ainutlaatuinen mahdollisuus päästä testaamaan erilaisia välineitä.

Vlad hoiti homman hienosti kilpailun järjestäjänä ja radalla. Kiitos Vlad!

Kisan järjestäjä Vlad kiertämässä lippua. Kuva: Eeva Haartio.