Yleinen

Finnish SUP Cup 2020 -kisakooste: Gullö Runt 28.6.

Gullö Runt järjestettiin Tammisaaressa Wågenin melontakeskuksessa jo 43. kerran, tänä vuonna tosin asianmukaisin poikkeusjärjestelyin koronatilanteen takia. Suppaajat pääsivät kiertämään Gullön saarta melojien klassikkotapahtumaan nyt toista kesää. Osallistujia oli lähes kolminumeroinen määrä. Suppaajia tuloslistoille päätyi yhdeksän.

Viime vuoteen verrattuna olosuhteet olivat haastavammat. Sää oli aurinkoinen ja helteinen mutta melko tuulinen, lämpötila kohosi 27 asteen tuntumaan. Melojat joutuivat reitin eteläpäässä melko pitkälle sivutuulipätkälle, ja myös vastatuuli kiusasi reitin varrella. Tuuli myös voimistui kisan edetessä. Voittoajat eivät tähän nähden kuitenkaan kovin paljoa poikenneet viimevuotisista. Kisan lähtö aiheutti myös pientä päänvaivaa useammalle melojalle, kun minuutin ennakkotiedon antamisen jälkeen startti tapahtuikin n. 10 sekuntia tämän jälkeen, ja useampi kärkipään meloja oli siinä vaiheessa vielä kaukana starttiviivasta muiden takana ja joutui tämän takia antamaan monta metriä tasoitusta starttiviivan tuntumasta lähteneisiin. 

Miesten sarjan kärki meloi maaliin melko identtisissä asetelmissa viime vuoteen nähden. Tomas Lelovits kuroi Lauri Palmrothiin noin puolen minuutin kaulan ja vei voiton. Lauri jäi siis maalisuoran verran voittajalle. Kolmanneksi meloi Suomen kisoihin paluun tehnyt mutta esim. 11-CityTourilla Hollannissa viime kaudella kisannut Vlad Saveliev. Vlad jäi kärjelle reilut kolme minuuttia.

Miesten kärkikolmikko maalissa. Kuva: Ritva Eskelinen

Naisten sarjan kärkipaikan otti odotetusti Elle Laakso. Ellen kiusana loppumatkan oli evään tarttunut heinätukko, joka jarrutti matkaa. Elle laittoi hitaamman vauhdin väsymyksen piikkiin ja huomasi ylimääräiset matkalaiset vasta maalin jo näkyessä. Toisena naisten sarjalaisista tuli maaliin Nina Into, joka kisojen ensikertalaisena tsemppasi hienosti rankan reitin läpi.

Elle Laakso maalissa. Kuva: Ritva Eskelinen

Kisassa oli tarkoitus olla myös lyhyempi kahdeksan kilometrin sarja mutta osallistujapulan takia sarjaa ei järjestetty. Ilmoittautuneet kävivät kuitenkin fiilistelemässä kesäpäivää vesillä koko joukolla omatoimisesti.

Seuraavaksi Finnish SUP Cup jatkuu Sieravuoressa 3.-4. heinäkuuta. Cup-pisteitä pääsee kerryttämään myös FSSF SUP Remote Racessa, jonka osallistumisaikaa on jatkettu heinäkuun loppuun asti.

Lauri Palmroth, Tomas Lelovits, Vlad Saveliev ja kisa-assistentti. Kuva: Eeva Haartio

Tulokset:

19,3 km, naiset:

  1. Elle Laakso, 02:41:58
  2. Nina Into, 03:57:37

19,3 km, miehet:

  1. Tomas Lelovits, 02:08:50
  2. Lauri Palmroth, 02:09:25
  3. Vladimir Saveliev, 02:12:30
  4. Thomas Fagerström, 02:17:14
  5. Jussi Pekkarinen, 02:27:11
  6. Alpo Tani, 02:52:28
  7. Timo Rauhansalo, 03:57:40

Koko tapahtuman tuloslistaan pääset Gullö Runtin omilta sivuilta. Käy fiilistelemässä myös tapahtuman kuvia.