Tapahtumat

Finnish SUP Cup #5, Yyteri tapahtumaraportti

27.7 lauantaina oli viidennen SUP Cup osakilpailun vuoro Yyterin upealla hiekkarannalla. Tapahtuma järjestettiin yhteistyössä Suomen purjelautaliiton kanssa Surf keskuksella. Palkinnot sponsoroi Rautio Sports.

Kiitokset järjestely avusta Sanna, Anne, Antti, Petteri ja Make. Kiitos myös kilpailijoille poijujen ja ankkurien roudaus avusta.

Olosuhteet olivat helteiset ja verrattain tyynet. Neljän poijun rata oli asetettu yyterinlahdelle niin, että rata sisälsi sivu, vasta ja myötätuulta. Kilpa sarja kiersi radan viisi kertaa ja retki sarja kolme. Junioreille tehtiin oma rata rannan läheisyyteen.

Retki- ja kilpasarja starttasi yhteislähdöllä rannalta.

Kilpasarjassa parhaimman startin nappasi Tomas. Tomas kasvatti nopeasti pienen kaulan Tumppiin jonka beesissä roikkui Jari. Jari tippui puolen kierroksen jälkeen Tumpin beesistä ja Tomas kasvatti pikku hiljaa johtoaan. Jarin takana tulivat Juha ja jörg. Kilpailu eteni samoilla sijoituksilla maaliin. Tomaksella olisi ollut isompi etumatka ilman muutamaa pientä ylimääräistä lenkkiä.

Retki sarjassakin pientä hämmennystä reitistä tai lähinnä kierrosten määrästä Georyn meloessa yhden ylimääräisen kierroksen.

Myönnettäköön, että reitti ei ollut selkeimmistä päästä. Pelkkä hiekkaan piirretty reittikartta ei ehkä ollut ihan riittävä, että olisi jäänyt kilpailijoille mieleen.

Hyviä kommentteja kumminkin paikasta, reitistä ja itsensä voittamisesta kuultiin kilpailijoilta jälkikäteen. Hieno tsemppi kaikilta 🤙

Junioreille järjestettiin kolmen poijun rata lähelle rantaa. Lähtö tapahtui vedestä laudan päältä, maali oli rannalla. Benjam ja Sami kiersi radan näyttävästi. Huomaa, että näillä pojilla jo jonkin verran kisa kokemusta. Urho taisteli myös radan hienosti läpi hieman yli suurilla välineillä. Myös Mea ainoana tyttönä suoriutui radasta hienosti. Mealla ja Urholla oli kyseessä heidän ensimmäiset kisansa.

Tapahtuman parasta antia oli kyllä yhteinen aika rannalla ja junioreiden innokkuus lajia kohtaan.

Juniorit, tytöt:

 1. Mea Laine

Juniorit, pojat:

 1. Benjam Bossack
 2. Sami Lelovits
 3. Urho Niemi
Hienosti kisanneet juniorit. Vasemmalta Benjam, Sami, Urho ja Mea.

Retkisarja, Naiset:

 1. Eeva Haartio 1:32:20
 2. Laura Poronaho 1:46:45
 3. Katja Harra 1:48:57

Retkisarja, miehet:

 1. Janne Laine 1:31:57
 2. Timo Murro 1:33:00
 3. Geory Kluss 1:47:57 (meloi vahingossa ylimääräisen kierroksen)

Kilpasarja, miehet:

 1. Tomas Lelovits 1:34:01 (muutama pieni harhailu reitillä)
 2. Thomas Fagerström 1:34:23
 3. Jari Laine 1:40:01
 4. Juha Soikkeli 1:41:54
 5. Jörg Bossack 1:42:25
Kuvasta puuttuvat Urho ja Mea.

Lisää kuvia tapahtumasta löytyy liiton FB sivuilta (Finnish SUP & Surf federation).