Tapahtumat

Kisakooste: Finnish SUP Cup #2 / Häme-Regatta 9.6.2024, Tampere

SUP Cup jatkui tänään lajien välisen yhteistyön merkeissä, kun cupin toinen osakilpailu melottiin Pirkka-Melojien järjestämässä Häme-Regatassa yhdessä ratamelojien kanssa. Tämä oli järjestyksessään kolmas kerta, kun myös suppaajat osallistuivat tähän perinteiseen tapahtumaan Tampereen Kaukajärvellä.

Päivän ohjelmassa oli kaksi SUP-lajia: kauden ensimmäinen 200 m sprint ja kauden toinen matkakisa. Valitettavasti sää ei tänä vuonna suosinut. Olosuhteet olivat sateiset ja tuuliset. Sprintin osalta kisa voitiin viedä läpi normaalisti mutta matkakisa jouduttiin perumaan puuskaisen tuulen takia turvallisuussyistä. Sekä miesten että naisten kilpasarjassa meloi kolme osallistujaa, joten podium-paikka oli takataskussa jokaisella startanneella.

Koko kuusikko starttasi samassa lähdössä. Miesten sarjan voitti Thomas Fagerström. Toiseksi meloi Lauri Palmroth ja kolmanneksi Janne Laine. ”Harvemmin pääsee tällaiseen keliin melomaan, että on +10 astetta ja kaatosadetta mutta pieni lämppä alle, niin kyllä se siitä. Mut siis lauta toimi tosi hyvin tossa kelissä! Vissiin kisakavereilla oli vähän haasteita tasapainon kanssa mutta mun mielestä tuo myötätuuli ja semmonen pieni aalto kävi omalle laudalle tosi hyvin. Harmi että toi viisitonninen peruuntui. Nyt näyttää siltä, että oltais ihan hyvin voitu meloa mutta järjestäjät päätti näin ja me jäädään sitten odottamaan seuraavia kisoja”, totesi Fagerström kisan ja peruutuspäätöksen jälkeen.

Naisten sarjan voittoon ja koko joukon kolmantena maaliin meloi Anne Rikala. Toiseksi tuli kauden avauskisassaan Emmi Prykäri ja kolmanneksi Nina Into. Rikala oli omaan melontaansa ja hienoon loppuaikaansa tyytyväinen. ”Olipa hauskaa päästä vetämään sprintti virallisilla kisaradoilla ja luotettavalla ajanotolla. Oon ihan tosi, tosi iloinen, että aika oli alle 65 sekuntia. Oon ajatellut, että joku 66-67 olisi mahdollinen. Kova keli Kaukajärvellä mutta oli aikalailla suora takatuuli, niin ihan hauskahan siinä oli mennä. Toki harmi, että pitkän matkan kisa peruutettiin kelin takia mutta oikea päätös kilpailun ylituomarilta, siellä oli läheltäpiti-tilanteita varsinkin kajakkimelonnan puolella. Kiitos, oli mukava olla kisaamassa taas!” hän kertoili kisan jälkeen.

Suomen SUP-liitto kiittää Pirkka-Melojia olosuhteista huolimatta hyvin sujuneista kisajärjestelyistä ja kaikkia osallistujia hienosta kisapäivästä! Cup jatkuu heinäkuun puolella Sieravuori Mastersin parissa, jolloin ohjelmassa on sprint ja technical race.

Tässä välissä kisaamaan pääsee myös esimerkiksi Kanotklubben Wågenin jo 47. kertaa järjestettävässä Gullö Runt -tapahtumassa 30. kesäkuuta. Kannustamme kaikkia myös kerryttämään melontakilometrejä 8.-16.6. Suomi meloo ja soutaa -tapahtumassa. Yhteisenä tavoitteena on meloa ja soutaa kaksi kertaa maapallon ympäri eli kerätä viikon aikana vähintään 80 000 kilometriä vesillä. Lisäksi Suomen SUP-liiton virtuaalihaaste FSSF SUP Remote Race pyörii Facebook-tapahtumassa täyttä vauhtia.

SUP sprintin osallistujat palkintojenjaossa. Janne Laine (vas.), Emmi Prykäri, Nina Into, Thomas Fagerström ja Lauri Palmroth. Kuva: Marita Prykäri.

Tulokset:

Naiset, 200 m:

  1. Anne Rikala, 01:04,90
  2. Emmi Prykäri, 01:15:00
  3. Nina Into, 01:21,20

Miehet, 200 m:

  1. Thomas Fagerstöm, 00:59,40
  2. Lauri Palmroth, 01:03,50
  3. Janne Laine, 01:08,10