SUP-lautailun kilpailulajien määritelmät

Long distance

Matkan pituus valittava vallitsevien olosuhteiden mukaan niin, että naisten ja miesten kärjen suoritusaika 1h–1h 35min. Yleensä tämä tarkoittaa pituutena 9-15 km. Juniorit alle 16 vuotta (U16) reitin pituus on n. 4–6 km. Juniorit alle 12 vuotta (U12) reitin pituus on n. 2–3 km.

Matkaan voidaan lähteä yhteislähdöllä mikäli lähtölinja ja rata tämän mahdollistavat, tai pienellä porrastuksella luokkien välillä. Peesaaminen on sallittua vain oman luokan sisällä. 

Rata tulee merkitä näkyvin poijuin. Tarvittaessa on käytettävä kärkikilpailijoita reitille ohjaavaa venettä.

Rata voi olla yksi pitkä lenkki tai lyhyempi matka, jota kierretään useampi kierros. Lähtö- ja maalilinja voivat sijaita rannalla tai vedessä. Kilpailijoiden turvallisuus on pystyttävä takaamaan turva-aluksin koko reitin osalta. Reitti on suunniteltava käytettävissä olevien turva-alusten määrään sopivaksi.

Technical race

Technical race -kilpailussa suositaan rantalähtöä ja -maalia, mikäli tapahtumapaikka tämän mahdollistaa. Rata tulee sisältää vähintään kolme poijukäännöstä. Käännöksiä tulee olla kumpaankin suuntaan. Rata voi sisältää myös rannalla sijaitsevan kääntöpoijun, joka tulee kiertää lautaa kantaen.

Radan kokonaispituus tulee olla 500–1500 m. Mikäli luokassa on 10 kilpailijaa tai enemmän, järjestetään karsintalähdöt. Karsintalähdöt voivat olla finaalia lyhyempiä lähtöjä. Esimerkiksi 400 m pituinen rata kierretään karsinnoissa kaksi kertaa ja finaalissa kolme kertaa. Finaalilähtöön karsiutuu 4-6 parhaiten suoriutunutta kilpailijaa.

200 m sprint

Noin 200 m suora rata ilman käännöksiä. Radan pituus tarkistettava esim. GPS-laitteella. Rajattuja ratoja ei vaadita. Lähtö- ja maalilinja ovat vedessä. Lähtö- ja maalilinja merkittävä näkyvin poijuin (vähintään kaksi). Mikäli luokassa on 10 kilpailijaa tai enemmän, järjestetään karsintalähdöt. Finaalilähtöön karsiutuu 4-6 parhaiten suoriutunutta kilpailijaa.