Tapahtumat

Finnish SUP Cup #1 kisakooste: Häme-Regatta 12.6.2022, Tampere

Häme-Regatta on vuosittain järjestettävä ratamelontakilpailu, jolla on pitkät perinteet. Yhtä pitkät perinteet on myös järjestävällä seuralla Pirkka-Melojat ry:llä. Tänä vuonna tapahtuma oli seuran 75-vuotisjuhlakilpailu. Tapahtumapaikkana oli Kaukajärven soutu- ja melontastadion Tampereella. Järjestäjä tuotti hienosti myös reaaliaikaista videota YouTubeen useammalla kameralla.

Tapahtuma oli melonnan Suomen Cupin 2. osakilpailu ja nyt myös ensimmäistä kertaa Finnish SUP Cupin 1. osakilpailu. Tapahtuma oli kaksipäiväinen, mutta SUP:it kilpailivat ainoastaan sunnuntaina. Lauantaina kajakit meloivat eri matkojen alkueriä (200, 500 ja 1000 m). Sunnuntaina kajakeilla oli finaalit sekä 5000 m matkamelonta. SUP-lautailijoilla lajeina olivat 200 m Sprint ja Technical Race.

SUP-kilpailijakokous. Kuva: Dominic Rinkinen

SUP-lautailijoiden kilpailupäivä alkoi kilpailijakokouksella. Kokouksessa jaettiin numeroliivit ja käytiin läpi radat, lähtöviestit ja yleisiä käytäntöjä kilpailualueella. SUP-lautailijoita kilpailuun osallistui kahdeksan, joista kaikki olivat miehiä. Alkuerille ei siis ollut tarvetta vaan kilpailussa melottiin suoraan finaalit.

200 m Sprint

Klo 11:05 SUP-lautailijoita pyydettiin siirtymään radan läheisyydestä lähtöviivalle. Kilpailijat kutsuttiin nimellä omalle radalla. Lähdön oli tapahduttava omalta radalta, mutta radalta sai poiketa matkalla.

SUP 200m Sprint kohdasta 1:15:30 eteenpäin

Kärjessä porhalsivat tutut nimet, ja voiton nappasi suhteellisen turvallisella kaulalla Tomas Lelovits.

Technical Race

Reilun tunnin tauon jälkeen oli vuorossa Technical Race. Lauri Palmroth oli suunnitellut reilun kilometrin pituisen radan hyödyntäen 200 m lähtö- ja maalipoijuja. Matkaan lähdettiin rantalähdöllä, ja rata piti sisällään 7 käännöstä. Maalina toimi rannalla oleva tolppa jota piti käydä mela kädessä koskettamassa.

Tomas Lelovits ampui heti startista kärkeen ja säilytti asemansa koko lähdön ajan, Thomas Fagerström perässään kakkosena. Ensimmäiselle kääntöpoijulle kolmantena saapui Jari Laine, Lauri Palmroth perässään. Lauri ohitti Jarin kolmannen käännöksen jälkeisellä suoralla. Kolmen kärki säilyi maaliin asti tästä muuttumattomana. Sijoista 5, 6 ja 7 käytiin maalisuoralla kovempaa taistelua. Janne Laine saapui maalisuoralle viidentenä. Jussi Palva yritti viimeisillä voimillaan haastaa Jannea, mutta kaatui. Tämä avasi Dominic Rinkiselle loistavan tilaisuuden haastaa Jussin kuudes sija. Parivaljakko juoksi rinnakkain maalisuoraa tolpalle. Jussi ennätti kurottumaan tolppaan karvan verran ennen Dominicia. Technical Race kisailua parhaimmillaan. Hyvä jätkät!

SUP Technical Race kohdasta 0:40 eteenpäin. Startti puuttuu.

Kummassakin lajissa palkintopallille nousivat samat kilpailijat samassa järjestyksessä.

1. Tomas Lelovits, 2. Thomas Fagerström, 3. Lauri Palmroth. Kuva: Janne Laine

Tapahtuman kaikki tulokset

Kiitos hyvin järjestetyistä kisoista Pirkka-Melojat ry!

Finnish SUP Cup 2022 saa jatkoa 3.7. Tammisaaressa Gullö Runt -tapahtuman merkeissä.