Yleinen

Finnish SUP Cup 2021 -kausi päätökseen

Finnish SUP Cupin kauden 2021 kisat saatiin melottua elokuun puolivälissä, kun FSSF SUP Remote Racen cup-kisojen osallistumisen aikaikkuna sulkeutui. Cup-pisteitä kerättiin jälleen kahdessa lajissa, Distancessa ja Technical Racessa.

Koronarajoitukset vaikuttivat kisakalenteriin myös tänä vuonna, kun alkukesästä jouduttiin perumaan kaksi ensimmäistä kisapäivää Lopen Punelialla ja Lahden Pajulahdessa. Kausi päästiin paikalliskisojen osalta starttaamaan vasta heinäkuun alussa Sieravuori SUP Masterissa. Näin ollen Distance Cupin osakilpailuja kertyi yhteensä neljä ja Technical Race Cupin kolme. Distance Cupin pisteet laskettiin kolmen ja Technical Race Cupin kahden parhaan kisasuorituksen pisteiden perusteella.

Naisten cuppeja dominoi muutaman viime vuoden tapaan Elle Laakso. Hän voitti sekä distance cupin että technical cupin. Muissa kärkisijoissa oli sen sijaan hieman hajontaa. Distancen hopeaa otti Nina Aro ja pronssia Ritva Eskelinen. Technical Race Cupissa kakkoseksi tuli Ellen sisko Jenna Laakso ja kolmanneksi Ritva Eskelinen. Yhteensä pisteille meloi Distance Cupissa seitsemän ja Technical Race Cupissa kuusi naista.

Miesten sarjassa Distance Cupin kärkisijan nappasi Thomas ”Tumppi” Fagerström. Hän kävi tiukkaa taistelua Tomas Lelovitsin kanssa, ja keskinäiset voitot kaudella menivät tasan. Tumppi urakoi cupin kaikki kisat, ja kerrytti myös tältä osin omaa pistepottiaan. Kolmanneksi tuli Lauri Palmroth. Technical Race Cupissa kärkikaksikon sijoitukset menivät päinvastoin: voittajaksi nousi Tomas, hopealle Tumppi. Kolmannen sijan vei nimiinsä hienon kauden melonut Jussi Palva. Sekä Distance Cupissa että Technical Race Cupissa pisteille meloi 11 miestä.

Onnittelut voittajille ja kiitos kaikille osallistumisesta!

Kuvat: Ingrid Lelovits / Jenna Laakso / Thomas Fagerström

Suomen kisakausi jatkuu vielä tulevana viikonloppuna Suomen purje- ja leijalautailuliitto ry:n ja HSK:n järjestämän legendaarisen Lauttasaaren ympäripurjeduksen merkeissä, jonka yhteydessä palkitaan myös Finnish SUP Cup -voittajat. Tämän jälkeen jännitettävää riittää vielä 9. syyskuuta Unkarin Balaton-järvellä starttavissa ICF:n järjestämissä MM-kisoissa. Osallistujien joukossa nähdään myös Tomas Lelovits.

Lopulliset cup-pisteet ja tulokset kauden kisoista löydät ältä.