Yleinen

Suomen SUP-liitto ry ja Suomen Melonta- ja Soutuliitto ry yhteistyöhön

Tiedote 5.4.2022

Suomen SUP-liitto ry ja Suomen Melonta- ja Soutuliitto ry (SMSL) ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka tarkoituksena on kehittää SUP-lautailun harrastus- ja kilpailutoimintaa Suomessa. Yhteistyön myötä SMSL:n melonta- ja soutuseuroilla on mahdollisuus ottaa SUP-lautailu osaksi toimintaansa hyödyntäen Suomen SUP-liitto ry:n asiantuntijuutta ja osaamista lajin tekniikan, turvallisuuden ja välineistön saralla. 

SMSL:n alle tullaan perustamaan SUP-lajijaosto, ja Suomen SUP-liitto ry toimii jatkossa SMSL:n jäsenseurana. Suomen SUP-liitto ry ottaa tulevalle kaudelle käyttöön toimintansa pyörittämiseen Suomen Olympiakomitean tuottaman, koko urheiluyhteisön yhteisen digitaalisen palvelun, Suomisportin. 

Yhteistyön myötä Suomen SUP-liitto ry ja sen jäsenistö sitoutuu SMSL:n sääntöihin sekä yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelmaan. SUP-lautailijat tulevat jatkossa kilpailemaan SMSL:n kilpailulisenssillä lajin kansallisissa pistekilpailuissa (Suomen SUP Cup -osakilpailut sekä SM-kilpailut). Suomen SUP-liitto ry on hyväksytty Suomen Olympiakomitean kumppanuusjäseneksi 20.11.2021.

Olemme iloisia yhteistyön toteutumisesta, ja toivomme, että yhteistyö edistää SUP-lautailun harrastus- ja kilpailutoimintaa tavoiteltuun suuntaan.

Tiedustelut: 

Suomen SUP-liitto ry: suomensupliitto@gmail.com
Suomen Melonta- ja Soutuliitto ry: https://melontajasoutuliitto.fi/liitto/yhteystiedot/