Yleinen

Finnish SUP Cup #3 kisakooste: Sieravuori SUP Masters X 8.-9.7.2022, Turku ja Eura

Sieravuori SUP Masters on yksi Suomen SUP-kisakesän klassikoista. Sieravuoren lomakeskuksen järjestämä kisa oli järjestyksessään jo kymmenes. Tänä vuonna luvassa oli viime vuoden tapaan kaksi kisapäivää, joista ensimmäinen Turussa ja jälkimmäinen Sieravuoressa Säkylän Pyhäjärven rannalla. Kahden kisan yhdistelmä oli osa Finnish SUP Cupia ja lauantain matkakisa viime vuosien tapaan Eurotourin regional-sarjan osakilpailu.

Perjantaina 8.7.

Perjantai 8.7. oli ensimmäinen kilpailupäivä. Aurajoessa, Turun tuomiokirkon kupeessa kilpailtiin Aurajoki Grand Prix alkuillan aurinkoisessa säässä. Aikuisten rata sisälsi kaksi kääntöpoijua ja juniorien yhden. Aikuiset kiersivät siis saman 700 metrin radan kuin juniorit mutta kahdesti. Matkaan lähdettiin aurinkoisessa säässä yhteislähtönä, aikuiset eturivissä ja juniorit jäljessä. 

Kuva: Sabine Klüss
Kisaajat starttia odottelemassa. Perjantain kuvat: Sabine Klüss

Miesten sarjassa Tomas Lelovits oli ylivoimainen lähdöstä lähtien. Toiseksi meloi Jari Laine. Janne Laineen ja Jussi Palvan kesken nähtiin jo viime vuodesta tuttu loppukirikamppailu, joka päättyi jälleen Palvan eduksi ja podium-paikan lunastamiseen. 

Toipilaana kisannut Elle Laakso voitti naisten kilpailun kokemuksella ja rutiinilla. Ellen sisko Jenna Laakso meloi toiseksi. Kivan lisän kilpailuun toi kolme rohkeaa junioria: Sami Lelovits, Joa Laine ja Mea Laine. Juniorit kärsivät hieman aikuisten aiheuttamista aalloista radalla. Pojat kisasivat koko radan lähellä toisiaan, mutta maaliviivan ylitti ensimmäisenä Sami Lelovits.

Lauantai 9.7.

Lauantaiaamuna Sieravuoressa kytättiin sääennusteita. Oli luvassa sadekuuroja ja mahdollisesti ukkosta. Matkakisan vaihtoehtoina pyöriteltiin sekä yhdensuuntaista n. 12 km pituista downwind-reittiä järven eteläpäädystä Valasrannalta Sieravuoreen että useampaan kertaan kierrettävää rataa, jossa sekä lähtö että maali olisi Sieravuoren rannassa. Kipparikokouksessa päädyttiin elite-sarjojen osalta ensimmäiseen vaihtoehtoon. Open-sarjat ja juniorit puolestaan suuntasivat Sieravuoren rannasta starttaavalle radalle, jossa aikuiset meloivat kaksi kierrosta ja juniorit yhden.

Open-sarjan miesten kärkeen ampaisi Dominic Rinkinen. Ilari Palva pisti viime vuoden tapaan kampoihin mutta Dominic piti kärkisijansa loppuun asti. Naisten sarjan voiton vei myös viime vuoden tapaan Sabine Klüss. Kakkoseksi meloi Ingrid Lelovits. 

Juniorit valmiina starttaamaan. Kuva: Elmeri Elo

Junioreissa Sami Lelovits johti joukkoa mutta Joa Laine pysyi tiukasti kamppailussa mukana. Molemmat mahtuivat samalle maalisuoralle mutta Sami vei poikien voiton. Mea tyttöjen ainoana melojana sai keskittyä omaan suoritukseen ja korjasi voittopokaalin kotiin. Hienoa tsemppausta koko porukalta!

Elite-sarjat starttasivat omaan kisaansa open- ja juniorisarjojen jälkeen. Reitin alkuosa melottiin melko tasaisessa vedessä, kunnes aallokkopätkä alkoi ja johdatti melojia kohti Sieravuorta. Tomas Lelovits otti perjantain tapaan kärkipaikan jo startista ja meloi suvereeniin voittoon. Hänen takanaan tuttu kaksikko, Jussi Palva ja Janne Laine, otti mittaa toisistaan. Tasaisen kisan vei Jussi reilun kymmenen sekunnin kaulalla.

Miesten voittaja Tomas Lelovits maalissa. Kuva: Elmeri Elo

Naisten sarjaan saatiin lisäväriä lauantaina, kun viime vuoden Sieravuoren kakkonen Emmi Prykäri ja aiemmalla viikolla Gullössä voittoon melonut Tytti Kuusi starttasivat kisaan Laakson sisarusten rinnalla. Emmi meloi hienosti voittoon. Elle nappasi hopeatilan. Jenna ja Tytti taistelivat viimeisestä palkintopallisijasta. Jenna meloi lopulta kolmanneksi noin puolentoista minuutin erolla Tyttiin.

Suuret kiitokset Sieravuoren väelle taas hienosti sujuneista kisajärjestelyistä! Seuraavan kerran cup-pisteistä ja samalla Suomen mestaruuksista melotaan Jyväskylässä Tuomiojärvellä elokuun 13. ja 14. päivä. Tervetuloa kisaamaan!

Miesten kärkikolmikko: Jussi Palva (vas.), Tomas Lelovits ja Janne Laine. Kuva: Ritva Eskelinen
Naisten kärkikolmikko: Jenna Laakso (vas.), Emmi Prykäri ja Elle Laakso. Kuva: Ritva Eskelinen
Open-sarjassa kisasi Ilari Palva (vas.), Dominic Rinkinen, Sabine Klüss ja Ingrid Lelovits. Kuva: Ritva Eskelinen