Yleinen

Suomen cupin 2019 lopputulokset: Laakso ja Lelovits voittoon!

SM-kisojen yhteydessä ratkottiin myös Suomen cupin voittajat, koska SM-kisat olivat samalla cupin viimeinen osakilpailu. Cup-pisteet jaetaan SM-kisoissa koko kisojen kokonaistulosten järjestyksen mukaan mutta cup-pisteet saa mukaansa tuplana, eli viikonlopun painoarvo taistelussa pokaalista oli suuri. Jokaisesta normaalista cup-osakilpailusta voittaja saa 1000 pistettä, toiseksi sijoittunut 750 ja kolmas 550 pistettä. Cupin pisteitä kerätäkseen tulee olla Suomen SUP-liiton jäsen.

Miesten cupin kärkikolmikko. Kuva: Minna Heikkinen

Viikonloppuun lähdettiin miesten sarjassa jännittävistä asemista. Thomas Fagerström oli niukassa johdossa (3550) ennen Tomas Lelovitsia (3000) ja Lauri Palmrothia (2750). Naisten puolella Elle Laakso (4000) oli ehtinyt jo kasvattaa reilun kaulan muihin melojiin mutta muiden podium-sijojen tilanne oli auki.

Cup-pokaalit olivat myös lähdössä jakoon heti SM-kisojen palkintojenjaon jälkeen, joten lopullisten pisteiden laskun tapahtuessa yhtäaikaisesti SM-kisojen omien kokonaispisteiden laskun kanssa oli järjestäjillä monta rautaa tulessa. Valitettavasti tässä yhteydessä myös sattui virhe: cup-pisteisiin lasketaan jokaiselta kilpailijalta ainoastaan viiden cupin osakilpailun tulokset. Mikäli melojalla on allaan enemmän osakilpailuja, jätetään heikoin suoritus huomioimatta kokonaispisteissä. Näin oli Thomas Fagerströmin osalta tilanne, koska hän oli urakoinut kaikki kesän kuusi osakilpailua. Tämä jäi kuitenkin liiton edustajilta huomaamatta ja näin Thomas ehdittiin jo kruunata cup-voittajaksi. Virhe havaittiin vasta jälkikäteen.

Tomas Lelovits. Kuva: Minna Heikkinen

Suomen SUP-liitto on ollut jo asianosaisiin yhteydessä ja pahoitellut tapahtunutta. Vaikka Thomas määrällisesti keräsikin eniten cup-pisteitä, tämä yhden kisan huomiotta jättäminen nostaa Tomas Lelovitsin kokonaispisteissä edelle 5000 pisteellään ja näin ollen vuoden 2019 miesten cup-mestariksi. SUP-liitto onnittelee Tomasia voitosta ja mahtavasta kaudesta! Thomas Fagerström sijoittui kuitenkin hienosti toiselle sijalle 4500 pisteellään. Kolmannen sijan vei Lauri Palmroth (3850). Onnea siis myös Thomasille ja Laurille!

Naisten puolella Elle jatkoi voittokulkuaan myös SM-kisoissa voittaen kaikki lajit ja kokonaiskilpailun ja oli näin myös Suomen cupin naisten kiistaton ykkönen 6000 pisteellään. Toiseksi sijoittui SM-kisojen kokonaiskilpailun pronssia napannut Ritva Eskelinen 2600 pisteellä ja kolmanneksi SM-kisojen kokonaiskilpailun hopeamitalisti Sara Sundell (1500). Onnittelut koko kolmikolle!

Erityisen ilahduttavaa kaudella 2019 on ollut nähdä monta uutta melojaa kisaviivalla. Tästä on hieno jatkaa cup-kaudelle 2020!

Elle Laakso. Kuva: Minna Heikkinen