Yleinen

SUP cupin ”lähikisat” starttaavat!

Poikkeusolot ovat jyllänneet suomalaisella kesätapahtumakartalla, ja osansa ovat saaneet myös Finnish SUP Cupin osakilpailut. Kaksi ensimmäistä kisaa Punelialla ja Lahdessa jouduttiin perumaan kokonaan. Mutta mikäli tautitilanne ja siihen liittyvät rajoitukset ja suositukset säilyvät nykyisen kaltaisena, kisakalenteri voidaan tästä eteenpäin viedä loppuun muutoksitta.

Kisavajetta on paikannut hienosti virtuaalinen etäkisa, FSSF Remote Race, johon on tähän mennessä osallistunut jo 37 melojaa ympäri Suomen. Kisassa on ollut kolme matkavaihtoehtoa, 1 km, 5 km ja 10 km. Lyhin ja pisin matka kuuluvat myös cup-kisakalenteriin. Kisaa päätettiin myös jatkaa alkuperäisestä, jotta osallistuminen ympäri Suomen olisi reilumpaa ja kaikki halukkaat ehtisivät mukaan, ja nyt tuloksia voi raportoida aina heinäkuun loppuun saakka. Kisaan saatiin myös mahtava joukko sponsoreita mukaan lahjoittamaan palkintoja, jotka arvotaan osallistujien kesken. Iso kiitos siis Leijakoulu Lappis, Rautio Sports, Sieravuori, Twind, Asenne ja TwentyKnots!

Koko cupissa tulee olemaan Remote Race mukaan lukien yhteensä kuusi matkakisaa ja neljä technical racea, jotka melotaan kahtena erillisenä cup-sarjana. Matkakisacupin kokonaissarjassa pisteet lasketaan viiden parhaan kisatuloksen perusteella. Technical racen cupissa mukaan lasketaan kolme parasta kisatulosta. SM-kisoissa jaossa on tuplapisteet molemmista kisoista. Jokaisen cup-kisan yhteydessä tulee olemaan myös lyhyempi matkareittivaihtoehto, josta ei jaeta cup-pisteitä. Erillisiä retkisarjoja ei tänä vuonna ole, vaan kaikki osallistujat ovat lämpimästi tervetulleita kisoihin mukaan kaikille matkavaihtoehdoille. Cup-pisteitä kerätäkseen tulee olla Suomen SUP-liiton jäsen, ja lisäksi cup-kisaajia koskee viimevuotiseen tapaan lautojen maksimipituusrajoitus, joka on aikuisilla 14’ ja junioreilla 12’6”. Lisätietoa esimerkiksi pistelaskusta ja kilpailusäännöistä löydät sääntökirjastamme.

Toivotamme kaikki tervetulleiksi kisaamaan ja fiilistelemään kisatunnelmia, hienoja tapahtumia on luvassa koko kesän!

Finnish SUP Cup, matkakisasarja:

Finnish SUP Cup, technical race -sarja: