Yleinen

Finnish SUP Cup 2019 #1 Punelia tapahtumaraportti

 

Finnish SUP Cup 2019 pyörähti käyntiin helteisissä tunnelmissa Lopen harjumaisemissa matkakisan merkeissä Punelia-järvellä. Jalo SUP, joka vastasi kisan järjestämisestä, oli loihtinut paikalle upeat puitteet. Uhkana olleen ukkosrintaman liikkeitä seurattiin tarkasti mutta sää pysyi kuin pysyikin kirkkaana koko tapahtuman ajan, ja kisa ja myös kisan jälkeinen ohjelma pystyttiin käymään läpi aiotulla aikataululla. Kisaviivalla nähtiin runsaasti porukkaa, kun vesille starttasi yhteensä 18 melojaa, joukossa myös monta ensikertalaista. Matkan varrelle mökkilaitureille oli kerääntynyt ilahduttava määrä kisakatsomoa kannustamaan ja tarjoamaan juomaa helteessä meloville kisaajille.

 

Kipparikokous käynnissä. Kuva: Eeva Haartio

9,5 km kisareitti starttasi Pikku-Punelialta mutkitellen harjujen lomassa ja ohittaen Mannerheimin metsästysmajan. Sen jälkeen luvassa oli ensin pitkä vastatuuliosuus Iso-Punelialla ja Selkäsaarten kiertämisen jälkeen paluu myötätuulessa takaisin Pikku-Punelian reitille. Kilpasarja meloi lisäksi reitin alkuun 3,5 km lisälenkin Pikku-Punelialla.

 

Miesten kilpasarjan kärkikamppailu käytiin Lauri Palmrothin ja Thomas Fagerstömin välillä. Kaksikko eteni pitkään toisiaan peesaillen kunnes Lauri sai vedettyä tuuliosuudella tarvittavan keulan ja meloi kisan voittoon. Kolmanneksi tuli Juha Soikkeli ja neljänneksi Jussi Pekkarinen.

 

Naisten sarjassa Elle Laakso avasi kauden hienolla suorituksella ja meloi maaliin vain muutaman minuutin miesten sarjan perässä. Ritva Eskelinen taisteli toisena naisten kilpasarjalaisena maaliin asti myös.

 

Retkisarjassa nähtiin hieno osallistujamäärä, kun peräti 12 melojaa starttasi kisaan. Sarjan voiton vei toista kertaa ikinä SUP-laudalla ollut Jyrki Lehtinen. Naisten sarjan voittaja oli Nina Aro. Muutama retkisarjalainen päätti jättää kovan vastatuuliosuuden väliin ja meloi reitin maaliin lyhennettynä. Merkintänä pöytäkirjaan DNF mutta hieno päivä vesillä kerrytti mukavia muistoja varmasti silti.

 

Kuva: Eeva Haartio

Jälkipelit käytiin Jalo-lautalla, jolla Jalo SUP:in väki hemmotteli melojia saunalla, lohikeitolla ja mitalikahveilla. Palkinnot lahjoitti Rautio Sports ja Lopen kunta. Kiitos järjestäjille, kisaajille, palkintojen lahjoittajille ja muille tapahtumaan osallistuneille! Hieno kausi 2019 sai ansaitsemansa startin.

 

Tulokset

 

Kilpasarja, miehet 13 km:

 1. Lauri Palmroth     1:27:35
 2. Thomas Fagerström    1:28:18
 3. Juha Soikkeli    1:34:05
 4. Jussi Pekkarinen    1:36:11

 

Kilpasarja, naiset 13 km:

 1. Elle Laakso    1:44:52
 2. Ritva Eskelinen    2:10:19

 

Retkisarja, 9,5 km:

 1. Jyrki Lehtinen    1:38:07
 2. Nina Aro    1:39:28
 3. Elina Heikkilä    1:41:07
 4. Karri Stevander     1:48:43
 5. Erkki Voivala    1:56:15
 6. Kiira Vuorela     1:58:42
 7. Eeva Haartio     1:59:12
 8. J-P Haapalahti     2:00:19
 9. Minna Haapalahti     DNF
 10. Päivi Kasurinen     DNF
 11. Katja Harra     DNF
 12. Liisa Hervonen     DNF

 

Miesten kilpasarjan kolmen kärki. Kuva: Eeva Haartio

 

Naisten kilpasarjan voittaja Elle Laakso ja toiseksi tullut Ritva Eskelinen. Kuva: Eeva Haartio

 

Retkisarjan naisten ykkönen Nina Aro ja sarjan voittaja Jyrki Lehtinen. Kuva: Eeva Haartio