Tapahtumat

Finnish SUP Cup 2020 -kisakooste: Aqua Raid 15.8.

Kesän viides cup-osakilpailu melottiin lauantaina 15.8. Jyväskylän Tuomiojärvellä Tavinsulan Béla Pavelkan & co:n isännöimänä. Paikalla oli pienehkö, mutta sitäkin innokkaampi kisaajajoukko ottamassa mittaa toisistaan technical race -poijuradalla sekä pitkällä matkalla. Matkakisassa oli tarjolla myös lyhyempi reitti. Cup-pisteitä oli mahdollista ansaita pidemmästä matkasta ja techical racesta.

Techical Race

Päivän avasi tekninen poijurata, joka oli rakennettu rannan tuntumaan. Radalla oli kokonaisuudessaan pituutta noin 1,6 km ja siinä kierrettiin neljä poijua per kierros. Päivän molempiin lajeihin oli ilmoittautunut viisi miestä, joten miehet lähtivät tavoittelemaan suoraan techical race -voittoa finaaliviivalta, joka oli merkattu Tuomiojärven hienolle hiekkarannalle. Suunnilleen S-kirjaimen mallinen rata melottiin kaksi kertaa, ja välissä käytiin rannalla kiertämässä rantalentopalloverkko lautaa ja melaa mukana kantaen. Jokunen uintireissukin tuli koettua tiukoissa käännöksissä, mutta mitään suurempia yllätyksiä kisaan ei muutoin sisältynyt. Ennen seuraavaa lajia kisaajat saivat levätä hyvän tovin nautiskellen hienosta kesäkelistä ja Tavinsulan tarjoamista herkuista; wokista ja vohveleista.

Videokooste ensimmäiseltä kierrokselta ja maaliin tulosta.

Tulokset / Techical Race

Miehet

 1. Tomas Lelovits, 00:10:35
 2. Lauri Palmroth, 00:10:51
 3. Thomas Fagerström, 00:11:10
 4. Janne Laine, 00:12:11
 5. Ville Vihmari, DNF
Tuomiojärven upea hiekkaranta.

Pitkä matka

Matkakisaan melojia oli ilmoittautunut hieman enemmän, ja loputkin kisaajat saapuivat rantaan odottelemaan melojakokouksen alkua. Rata oli suunniteltu kiertämään Tuomiojärven ympäri, yksi kierros oli noin 4,5 km. Tämä melottiin cup-sarjassa kaksi kertaa ja retkisarjassa kerran. Sää oli aurinkoinen ja melko tuulinen, joten matkan varrelle sattui kaikenlaista tuulen suuntaa. Rataa lähdettiin kiertämään myötäpäivään. Ensin oli tarjolla lyhyt myötätuulipätkä, sitten sivutuulta seuraavalle poijulle. Tämän jälkeen käännyttiin vastatuuleen, mutta paljolti tuulelta suojassa. Sitten taas lyhyt sivutuuliosuus, jonka jälkeen sai nauttia myötäisestä tuulesta maalialueelle saakka.

Pitkän matkan melojakokous.

Naisten sarjaan oli ilmoittautunut kolme melojaa, joista Nina Into lähti ainoana melojana kiertämään rataa kaksi kertaa. Miesten sarjassa pidemmälle matkalle lähti seitsemän melojaa. Kärkikolmikko meloi ensimmäisen kierroksen melkolailla samaa tahtia toisiaan peesaten, mutta aivan ensimmäisen kierroksen lopussa etäisyydet venähtivät niin, että kukaan ei päässyt enää peesaamaan. Kolmikko tuli maaliin noin puolen minuutin eroilla toisistaan. Osalla oli ollut pientä epäselvyyttä reitistä, mutta tällä ei kuitenkaan ollut vaikutusta loppusijoituksiin.

Naisten sarjan voittaja Nina Into, sekä miesten sarjan kärkikolmikko Tomas Lelovits (kesk.), Lauri Palmroth (oik.) ja Thomas Fagerström (vas).

Tulokset / Pitkä matka

Naiset, n. 9 km:

 1. Nina Into, 01:36:20

Miehet, n. 9 km:

 1. Tomas Lelovits, 00:56:37
 2. Lauri Palmroth, 00:56:50
 3. Thomas Fagerström, 00:57:18
 4. Janne Laine, 01:03:49
 5. Ville Vihmari, 01:09:19
 6. Béla Bavelka, 1:14:55
 7. Timo Rauhansalo, 01:36:20

Naiset, n. 4,5 km:

 1. Eeva Haartio, 00:41:46
 2. Tytti Kuusi, 00:49:17

Miehet, n. 4,5 km:

 1. Timo Mattila, 00:35:39

Paljon kiitoksia kaikille osallistujille, ja Tavinsulalle tapahtuman järjestämisestä!

Tavinsulan Béla Pavelka palkintoja jakamassa.