Tapahtumat

Kisakooste: Finnish SUP Cup #2 / LoSS Iltasoutu 21.6.2023, Lohja

Lohjan Seudun Soutajat (LoSS) järjestävät seitsemän osakilpailun Iltasoutu cuppia. LoSS toivotti myös SUP-lautailijat tervetulleiksi tapahtumiin. Tässä vaiheessa SUP Cup kilpailukalenterista vielä puuttui yksi matkakisa. Nopeasti saatiinkin sovittua 21.6. järjestettävä 12 km Iltasoutu osaksi SUP Cuppia. Poikkeuksellisesti muihin SUP Cup osakilpailuihin nähden nämä tapahtumat järjestetään arkipäivinä. Pidemmältä matkaaville tämä ehkä vaatii enemmän sitoutumista, mutta ei mielestämme aiheuttanut kisaajille ongelmaa.

LoSS on vuonna 1990 perustettu soutuseura. Lohjan Kaupunki on vuokrannut seuralle venevalkama-alueen Hiidensalmesta, osoitteesta Kokkokallionkatu 6. Alueelle on rakennettu kaksi venevajaa. Soutamaan pääsee niin kilpa- kuin kuntosarjassa.

Tapahtumapaikkana toimi LoSS:in venevaja. LoSS:illa oli erinomaiset olosuhteet tapahtumien jäjestämiseen. Lohjanjärvellä olosuhteet vaihtelivat mukavasti. Kilpailupäivänä oli suhteellisen navakka lounaan puoleinen tuuli, joka tarjoili kilpailijoille mukavaa haastetta sivuvastaisen muodossa osalla reitistä. Kuntosasarja kiersi reitin joko kerran tai kaksi ja SUP Cup sarjat kahdesti. Yksi kierros reitillä oli aika tarkalleen 6 km.

6 km lenkki joka kierrettiin kahdesti.

Matkaan SUP-lautailijat lähtivät yhteislähdöllä soutuveneiden kanssa. Veneet lähtölinjan toisessa päässä ja SUP-lautailijat toisessa. Beesaaminen oli sallittu eri luokkien välillä. Soutuveneillä on kuitenkin sen verran reippaampi matkavauhti varsinkin vastaisella, että beeseistä ei SUP-lautailijat päässeet tällä kertaa nauttimaan.

Tapahtuma oli hienosti järjestetty, pyrimme yhteisiin tapahtumiin soutajien kanssa varmasti myös tulevaisuudessakin.

Sponsorit

LoSS oli onnistunut haalimaan loistavat sponsorit tapahtumalle. Suuri kiitos kaikille sponsoreille tuesta:

 • Gigantti Lohja
 • Leipomo J.W. Virtanen Oy
 • Intersport Lohja
 • Studio MASTER’S
 • Virkkalan Urheiluliike Oy
 • Euronics Lohja
 • Tokmanni Lohja/Lempola
 • Motonet Lohja

Tulokset

Kilpa Naiset 12 km

 1. Nina Aro 1:54:20
  Sini Linna DNF
  Nina Into DNF

Kilpa Miehet 12 km

 1. Thomas Fagerström 1:28:55
 2. Lauri Palmroth 1:32:36
 3. Jussi Palva 1:38:02
 4. Janne Laine 1:41:20
 5. Jari Laine 1:46:23

Kunto Naiset 6 km

 1. Eeva Haartio 1:06:43

Kunto Miehet 12 km

 1. Petri Mikkonen 1:40:05

Tulokset LoSS:in sivuilla.